Search
Close this search box.
ظروف گیاهی یکبار مصرف

همه چیز راجع به ظروف یکبار مصرف گیاهی

چندین سال است که ظروف یکبار مصرف به‌صورت خواسته و ناخواسته، مهمان سفره و زندگی ما شده است! تا چند سال پیش که استفاده از ظروف یک بار مصرف پلاستیکی هنوز در میان مردم متداول نشده بود؛ مردم نذری‌ها و ذخیره سازی مواد غذایی خود را در کاسه‌های فلزی و یا ملامین انجام می‌دادند.

اما امروزه به علت راحتی استفاده از ظروف یکبار مصرف، تولید این ظروف افزایش یافته است؛ به طوریکه طبق آخرین آمار در سال 2016، میزان تولید پلاستیک ۳۳۵ میلیون تن برآورد شده است و این در حالی‌ است که تنها ۱۰ درصد از پلاستیک‌‌های تولیدی بازیافت می‌شوند.

ظرف یکبار مصرف گیاهی

این امر خود موجب بروز مشکلاتی نظیر: به خطر انداختن سلامت، تخریب محیط زیست و آسیب به اقتصاد کشور می‌شود. حال با توجه به مشکلاتی که در خصوص ظروف یکبار مصرف پلاستیکی تقریبا وجود دارد، سعی می‌شود تا ظروفی جایگزین این ظروف شوند که کمترین آسیب را به سلامتی و محیط زیست بزنند؛ پس باید به سمت استفاده از ظروف یکبار مصرف گیاهی رفت.

ظروف یکبار مصرف گیاهی و مواد تشکیل دهنده آن‌ها

ظروف یکبار مصرف گیاهی، متشکل از مواد طبیعی گیاهی نظیر: نشاسته ذرت، سیب زمینی و گندم هستند؛ نشاسته به‌طور طبیعی یک پلیمر گیاهی ضعیف است که خاصیت هیدروفیلی (آب دوست) دارد.

پس باید به پلیمر قوی تبدیل شود! این امر با افزودن اسیدهای چرب گیاهی مانند: استاریک اسید و اولئیک اسید، باعث تغییراتی در ترکیب اولیه می‌شود و با تشکیل گروه استری با زنجیره طویل کربنی خاصیت آب گریزی ایجاد می‌کند.

این ظروف اثرات سوء زیست محیطی ندارند؛ همچنین به دلیل قابلیت تجزیه سریع در خاک و اینکه در آن‌ها کنشی بین ماده غذایی و ظرف وجود ندارد، می‌توان از آن‌‌ها برای انواع غذاها، مایعات گرم و حتی روغنی استفاده کرد.

مشاهده محصولات سایت مانیسا: ظرف یکبار مصرف آلومینیومی

در ظروف یکبار مصرف گیاهی به دلیل ماهیت مواد تشکیل دهنده گیاهی (به‌طور عمده نشاسته،) مواد سمی شیمیایی وارد غذا نمی‌شود و سلامت افراد را نیز تهدید نمی‌کند، ضمنا این ظروف در خاک و طی مدت حداکثر 6 ماه به چرخه طبیعت باز می‌گردند.

ظروف گیاهی درجه یک

مزایای استفاده از ظروف یکبار مصرف گیاهی

پلیمرهای گیاهی نسبت به ظروفی که با پلاستیک‌های معمولی ساخته می‌شوند، از انعطاف‌پذیری بیشتری برخوردارند. این ظروف در مایکروفر قابل استفاده‌اند و برخلاف پلی استایرن که استفاده از آن در دمای بالاتر از ۶۵ درجه مجاز نیست، دمای ۹۰ تا ۱۰۰درجه سانتیگراد را به راحتی می‌توانند تحمل کنند.

از مزایای این ظروف می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  1. دوره تجزیه‌پذیری این ظروف کوتاه است (زمان برگشت این ظروف به طبیعت ۵ تا ۶ ماه است.)
  2. عاری از هرگونه اثرات مضر مواد پلاستیکی به دلیل تماس با غذای داغ هستند.
  3. بدون هیچ گونه آثار تخریبی بر محیط زیست در خاک تجزیه می‌شوند.
  4. تهیه شده از منابع اولیه تجدیدپذیر سالانه هستند.
  5. از عدم وابستگی به مواد اولیه نفتی و تقویت و توسعه صنایع کشاورزی برخوردارند.
  6. مصرف انرژی کمتر در فرایند تولید را دارند.
  7. امکان استفاده در صنایع بسته‌بندی غذایی صنایع کشاورزی، اسباب بازی کودکان و مصارف پزشکی را دارند.

ظرف گیاهی تک پرسی

معایب ظروف یکبار مصرف گیاهی

یکی از ایرادات این ظروف این است که در صورت ریختن مایعات در این ظروف کمی بوی نشاسته حس شود (به دلیل استشمام همزمان احساس می‌ شود) و ممکن است مزه مایعات تغییر کند، البته بو کم است و تنها برخی از افراد متوجه آن می‌شوند.

پیشنهاد مطالعه مقاله: توصیه‌ی پزشکان راجع به استفاده از ظروف یکبار مصرف

چگونه از سالم بودن ظروف یکبار مصرف گیاهی مطمئن شویم؟

  • باید دقت شود تا ظروف سطح یکنواختی داشته باشند.
  • هنگامی که جلوی نور گرفته می‌شوند رگه رگه نباشند؛ تیرگی و لکه سیاه در آن‌ها نیز مشاهده نشود، در این صورت می‌توان از سلامت این ظروف مطمئن شد.

 

نهایتا

با توجه به مشکلاتی که در خصوص ظروف یکبار مصرف پلاستیکی به آن‌ها اشاره شد؛ بايد براي سلا‌متی خود به سمت استفاده از ظروف گیاهی برویم. چرا که ظروف گیاهی بر خلاف ظروف پلاستیکی مانند: ظرف خورشتی، ظرف کبابی و ظرف تک پرسی برای سلامتی انسان مضر نیستند (چون از مواد تجزیه‌پذیر هستند)، باعث تخریب محیط زیست نمی‌شوند و به اقتصاد کشور نیز کمک می‌کنند.

گردآوری توسط: تولید کننده ظروف یکبار مصرف مانیسا