دلیل اصلی که امروزه مردم تمایل به استفاده از ظروف یکبار مصرف به جای ظروف پلاستیکی دارند؛ آگاهی آنها نسبت به آسیبهای ناشی از آلودگی ظروف یکبار مصرف پلاستیکی است.
از این رو مردم به دنبال بهترین ظروف یکبار مصرف برای غذاهای گرم و سرد خود هستند؛ تا علاوه بر اینکه بتوانند ظروف خود را به راحتی حمل کنند، از سالم بودن غذاهای خود نیز اطمینان کامل داشته باشند.
بحث پاکیزگی و سالم ماندن غذاها در مدت زمان معین یک امر طبیعی برای مصرف مداوم انسان از ظروف یکبار مصرف است. به همین دلیل شاهد تولید انواع ظروف یکبار مصرف با متریالهای مختلف در بازار هستیم؛ اما همیشه این سؤال مطرح است که کدام ظرف مناسب نگهداری و حمل خوراکیها و غذاها است؟
از آنجایی که خوردن غذاهای گرم و سرد هر کدام با توجه به دمای آنها لذتبخش است؛ باید به دنبال بهترین ظروف یکبار مصرف برای غذاهای گرم و سرد بود. ظروف یکبار مصرف پلاستیکی دارای مضرات فراوانی هستند، از این رو گزینه مناسبی برای انتخاب نخواهند بود.
شاید برای شما این سؤال پیش آمده باشد که مضرات استفاده از ظروف یکبار مصرف پلاستیکی چیست؟ در ادامه همراه ما باشید تا اثرات مضر و منفی ظروف یکبار مصرف پلاستیکی را بازگو کنیم.
سرفصل مطالب
Toggleاثرات مضر و منفی استفاده از ظروف یکبار مصرف پلاستیکی
- افزایش درصد بالای ردپای کربن (ساخت و تولید ظرف آلومینیومی تک پرسی و ظروف یکبار مصرف پلاستیکی چون: بشقاب، کارد، چنگال و غیره ترکیبات شیمیایی سمی بسیار مضر کربن و سایر عناصر تخریب کننده محیط را در جو آزاد میکند.)
- استفاده از مواد شیمیایی مضر (ظروف یکبار مصرف پلاستیکی از مواد شیمیایی نظیر: وینیل، کلرید، بنزن و نوروتوکسیک ساخته شدهاند که همگی سرطان زا بوده و از سوی اثرات نامطلوبی بر محیط زیست خواهند داشت.)
- افزایش آلودگی هوا (پس از اینکه از ظروف یکبار مصرف پلاستیکی استفاده گردد؛ علاوه بر اینکه در طبیعت رها میشوند؛ به راحتی نیز تجزیه نمیشوند؛ که به عنوان زباله در نظر گرفته شده و عدهای سعی بر سوزاندن آنها دارند، که همین امر موجب افزایش سموم در طبیعت می گردد.)
- سلامتی انسان را به خطر میاندازند (استفاده بیش از اندازه این ظروف همانطور که گفته شد، علاوه بر اینکه آسیب جدی به جو وارد میکند، سلامت انسان را نیز خطر میاندازد. زیرا این گونه مواد شیمیایی درصد افزایش ابتلا به بیماریهایی چون: سرطان کبد، سرطان سینه، سنگ کلیه و عدم تعادل هورمونی را بالا میبرد.)
با همه اینها میتوان نتیجه گرفت که ظروف پلاستیکی یکبار مصرف نمیتوانند جزو بهترین ظروف یکبار مصرف برای غذاهای گرم و سرد محسوب شوند.
بهترین ظروف یکبار مصرف برای غذاهای گرم و سرد کدامند؟
ظرف یکبار مصرف نیم پرس و تک پرسی آلومینیومی با متریالهای گیاهی و آلومینیومی بهترین ظروف یکبار مصرف برای غذاهای گرم و سرد است. شایان ذکر است که ظروف سلولزی نیز پس از ظروف یکبار مصرف آلومینیومی و گیاهی، گزینه مناسبی برای این امر در نظر گرفته میشوند.
مزایای استفاده از ظروف یکبار مصرف آلومینیومی و گیاهی برای غذاهای گرم و سرد
- ساخته شده از مواد تجزیهپذیر: ظروف یکبار مصرف گیاهی از مواد تجزیهپذیر مانند: کاغذ، نیشکر، نشاسته سیب زمینی و ذرت ساخته و ارائه شدهاند؛ این ظروف قابل بازیافت بوده و سبب تخریب محیط زیست نخواهند شد.
- کاهش دفع زباله: وجود ظروف یکبار مصرف آلومینیومی و گیاهی باعث کاهش تخلیه زبالههای پلاستیکی در زمینههای باز شده است.
- کاهش تماس با مواد شیمیایی مضر: این ظروف برخلاف ظروف پلاستیکی، باعث آزاد شدن دیوکسین و بی فنیلA نمیشوند.
- صرفهجویی در آب: به دلیل استفاده از این ظروف به جای ظروف مصرفی در آشپزخانه، پیک نیک، دورهمی، مهمانی و غیره نیاز به شستن ظروف کاهش یافته و از این رو صرفه جویی در مصرف آب افزایش می یابد.
دلایلی که بیان شد، باعث افزایش محبوبیت ظروف یکبار مصرف آلومینیومی و گیاهی در بین عموم است؛ در این بین ظروف آلومینیومی جز بهترین ظروف یکبار مصرف برای غذاهای گرم و سرد محسوب میشوند.
ظروف یکبار مصرف آلومینیومی بهترین ظروف برای غذاهای گرم و سرد
همانطور که بیان شد آلومینیوم تهدیدی برای محیط زیست نیست، چرا که قابل بازیافت است. تا قبل از ورود ظروف یکبار مصرف آلومینیومی، از فویلهای آلومینیوم درون فر و یا بهعنوان روکش گاز استفاده میشد.
پس از مدتی، این ورقههای محبوب تبدیل به ظروف یکبار مصرف شدند که بسیار مورد استقبال قرار گرفتند؛ چرا که یک نمونه ایدهآل برای پذیرایی، نگهداری و بستهبندی انواع مواد غذایی گرم و سرد بودند.
مزایای استفاده از ظروف یکبار مصرف آلومینیومی عبارت است از:
- مقاومت بسیار بالا در برابر برودت (سرما) و حرارت (گرما) دارند.
- قابل استفاده در فریزر هستند.
- در شرایط محیطی مختلف سلامت غذا را به خوبی حفظ میکند.
- دارای کاربردهای متنوع استفاده در هتلها، پیک نیک، رستوران، دورهمی و… است.
- از استحکام بالا و ساختار منعطف برخوردارند.
- سبک و غیرقابل نفوذ هستند.
- دارای مواد اولیه سالم بوده که باعث جلوگیری از رشد و تکثیر باکتریها میشوند.
- عدم واکنش با سایر مواد غذایی (جلوگیری از تغییر طعم و عطر) را دارند.
به دلایلی که در بالا عنوان شد، ظروف یکبار مصرف آلومینیومی و ظرف یکبار مصرف دو خانه آلومینیومی گزینهای خوب برای نگهداری مواد غذایی سرد و گرم هستند؛ به نحوی که میتوان این ظروف را در مصارف مختلف زیر به کار برد:
- قرارگیری در ماکروویو و فر برای پخت غذا و شیرینی
- قابلیت استفاده بهعنوان ظروف سرو غذا در سلف دانشگاه، مدارس، بیمارستان، ادارات و شرکتها
- استفاده بهعنوان ظروف پذیرایی در مجموعه تالارهای پذیرایی، کترینگها، قطارها و شرکتهای هواپیمایی
- بهعنوان یک پک عالی برای بستهبندی غذاهای فست فود، رستوران و تولید مواد غذایی
پیشنهاد مطالعه: ظروف یکبار مصرف از کجا بخرم
انتخاب مناسب ظرف یکبار مصرف
بهترین ظروف یکبار مصرف برای غذاهای گرم و سرد، ظروف یکبار مصرف آلومینیومی و گیاهی هستند؛ چرا که این ظروف علاوه بر حفظ سلامت غذا، سلامتی انسان و محیط زیست را نیز تامین میکنند.
در بین این دو متریال محبوب، ظروف یکبار مصرف آلومینیومی به دلیل استحکام بالا، مقاومت بالا در برابر گرما و سرما، منعطف بودن، غیرقابل نفوذ بودن، سبک بودن و مواد اولیه سالم در ساخت خود، انتخابی عالی برای نگهداری و حمل مواد غذایی سرد و گرم محسوب میشوند.
گروه تولیدی مانیسا مرکز پخش ظروف یکبار مصرف آلومینیومی در تهران است؛ که طیف کاملی از ظروف آلومینیومی را در مجموعه محصولات خود دارد. برای دریافت اطلاعات در مورد قیمت خرید عمده ظروف آلومینیومی و محصولات جدید میتوانید به سایت مانیسا مراجعه کرده و از طریق مشاوره با متخصصان این گروه، خریدی لذتبخش را تجربه کنید.
گردآوری توسط: شرکت تولید ظروف یکبار مصرف آلومینیومی مانیسا