بررسی کلی ظروف یکبار مصرف فومی

بررسی کلی ظروف یکبار مصرف فومی

با وجود محل های دفن زباله  در سراسر جهان با ظرفیت کامل و کوه هایی از زباله های “بازیافتی” که در کشورهای در حال توسعه تخلیه می شوند، با بحران زباله مواجه هستیم. بسته بندی مواد غذایی منبع اصلی این ضایعات است که باعث ایجاد صنعت ظروف قابل استفاده مجدد برای مواد غذایی و نوشیدنی “دوستانه با محیط زیست” می شود. این در حالی است که به نظر می رسد استفاده مجدد از همان ظرف بهتر از خرید یک ظرف یکبار مصرف جدید است، اما به این شرط که ظروف قابل استفاده مجدد قوی تر و بادوام تر باشند تا در برابر چندین بار استفاده مقاومت کنند و بعد از هر بار استفاده باید تمیز شوند. بنابراین مواد و انرژی بیشتری مصرف می کنند و  ردپای کربن آنها افزایش می یابد.

سه نوع از پرکاربردترین انواع ظروف یکبار مصرف شامل: ظروف یکبار مصرف آلومینیوم، پلی پروپیلن PP و پلی استایرن اکسترود شده میشود که معمولاً به عنوان  Styrofoam® شناخته می شوند.درست تر آن EPS است.

هر آنچه که باید در مورد ظروف یکبار مصرف فومی بدانید
ظروف یکبار مصرف فومی

هر آنچه که باید در مورد ظروف یکبار مصرف فومی بدانید

نتایج عمل آمده نشان میدهد که ظروف یکبار مصرف فومی گزینه مناسبی برای محیط زیست در بین ظروف غذای یکبار مصرف هستند. دلیل آن استفاده از تنها ۷٫۸ گرم مواد خام در مقایسه با ۳۱٫۸ گرم ظروف PP است. همچنین در مقایسه با ظروف آلومینیومی به برق کمتری برای تولید نیاز دارند. در واقع ظروف فومی از موادی به نام پلی استایرن تشکیل شده اند که مهمترین مزیت این مواد عایق بودن آنها است و به حفظ گرمای نوشیدنی داغ کمک می کند.

مواد و فرآیند تولید خط تولید ظروف مواد غذایی فوم  ps

ظرف غذای فومی شکلی از بسته بندی مواد غذایی یکبار مصرف برای غذاها و نوشیدنی های مختلف است، مانند رشته فرنگی فوری فرآوری شده، گوشت خام از سوپرمارکت ها، بستنی از بستنی فروشی ها یا غذاهای پخته شده از اغذیه فروشی ها یا غرفه های مواد غذایی، یا نوشیدنی هایی مانند “قهوه بیرون بر” همچنین جعبه های مواد غذایی پلاستیکی فوم دار، بشقاب های غذا، جا تخم مرغ و غیره جنس شان GPPS است. لذا خط تولید ظرف غذا فوم ps را می توان با توجه به نیازهای فردی به شکل ظرف غذای فوم ps درآورد.

اکسترودر پلاستیک فوم دار PS از فناوری فوم بالا سری دو مرحله ای نوع جنتین استفاده می کند و ذرات پلی استایرن معمولی را به عنوان مواد خام می گیرد. در فرآیند اکستروژن، عامل کف کننده تحت فشار بالا تزریق می شود. پس از اکستروژن، کف کردن، خنک‌ سازی، قالب ‌گیری و کشش، سیم ‌پیچ پلاستیکی فوم شده PS به پایان رسیده است. دستگاه قالب گیری اتوماتیک ظروف فوم PS در خط تولید ظروف مواد غذایی فوم ps یک دستگاه ترموفرمینگ کاملاً کاربردی است که قطعات شکل و قطعات برش را یکپارچه می کند. در مقایسه با دستگاه قالب گیری نیمه اتوماتیک، از مزایای راندمان بالا و صرفه جویی در نیروی انسانی برخوردار است و می توان از آن برای پردازش صفحات پلاستیکی مختلف استفاده کرد.

مشاهده محصولات مانیسا: ظرف تک پرس آلومینیومی

دستگاه قالب گیری ظروف فوم PS سیستم دیجیتال، کنترل ادغام الکترومکانیکی خودکار PLC، برنامه کاری کنترل صفحه نمایش لمسی، عملیات ساده، راندمان بالا را اتخاذ می کند. دارای ویژگی های پایداری و قابلیت اطمینان، منطقه شکل دهی بزرگ، سرعت بالا، درجه بالای اتوماسیون، نیروی انسانی و اقتصاد است. قطعات پلاستیکی فوم دار نیز با افزودن مواد دمنده به ترکیب پلاستیک تولید می شوند. این مواد شیمیایی هنگام گرم شدن، گازهای بی اثر تولید می کنند. انبساط این گازها باعث انبساط پلاستیک می شود و در نتیجه ساختارهای فوم یا سلولی تشکیل می شود.

مواد و فرآیند تولید خط تولید ظروف مواد غذایی فوم  ps

ماده مورد استفاده در تولید ظروف فومی

پلی استایرن یک ماده پلیمری رایج است که از مونومر، استایرن تولید می شود. استایروفوم نوعی پلی استایرن است. تفاوت اصلی بین پلی استایرن و فوم در این است که پلی استایرن نوعی پلیمر هیدروکربنی آروماتیک مصنوعی است در حالی که استایروفوم یک مارک تجاری پلی استایرن است.

خلاصه

اینکه مصرف غذاهای آماده در سراسر جهان در حال افزایش است. ظروف یکبار مصرف مورد استفاده برای غذای آماده به دلیل قابلیت بازیافت کم، منبع قابل توجهی از زباله و اثرات زیست محیطی هستند. در نتیجه، شناسایی بهترین جایگزین های موجود و فرصت های بهبود برای کاهش اثرات زیست محیطی ظروف فست فود مهم است. به همین منظور، با مطالعه در مورد انواع ظروف یکبار مصرف برای اولین بار می توانید ظروف را با یکدیگر مقایسه کرده و انتخاب کنید که کدام نوع بهتر و بی ضررتر است.

مطالعه مقاله بررسی ظروف یکبار مصرف شیک از سایت مانیسا

 

ArabicEnglishPersian