Search
Close this search box.
معرفی غذاهای لذیذ و محبوب ایرانی

معرفی غذاهای لذیذ و محبوب ایرانی

شاید یکی از رنگین ترین سفره ها، سفره غذاهای ایرانی باشد چرا که فرهنگ غذایی کشورمان غنی بوده و پاسخگوی ذائقه و سلیقه هر فردی است. در تمامی ناحیه‌های مختلف ایران به تناسب وجود فرهنگ های مختلف و امکانات موجود، غذاهای محلی متفاوتی طبخ می‌شود.

همین منظور در کل کشورهای دیگه غذاهای زیادی طبخ می‌شود که بین همه عمومیت پیدا کرده و جزو غذهای ملی به حساب می آیند که خوشایند هر ایرانی و حتی غیر ایرانی است.

محبوب ترین و لذیذترین غذاهای ایرانی را بشناسید

در ادامه میپردازیم به معرفی چند غذای سنتی و ملی معروف ایرانی که طرفدارهای زیادی نیز دارند و محبوب هستند.

انواع کباب ها که جزو خاص ترین خوردنی ها محسوب میشوند

از معروف ترین غذاهای ایرانی که خیلی هم طرفدار دارند به طوری که اکثر گردشگران خارجی وقتی به ایران سفر میکنند تمایل دارند تا برای یک بار هم که شده طعم این غذای لذیذ را بچشند.

شاید علت محبوبیت این غذا تنوع در طبخ آن است که به چند مدل کباب کوبیده، کباب ترش، کباب برگ سلطانی، جوجه کباب، کباب بختیاری و … سِرو میشود.

مشاهده محصولات مانیسا: ظروف یکبار مصرف آلومینیومی

این نوع کباب ها معمولا به همراه برنج، گوجه، فلفل کبابی، سبزی های معطر مثل ریحان و دوغ سِرو میشوند. همچنین نان سنگک بهترین جایگزین برای برنج است که در کنار این نوع کباب ها میتوان تناول کرد.

انواع کباب ها که جزو خاص ترین خوردنی ها محسوب میشوند
انواع کباب ها

خورشت ها، شناخته شده ترین غذاهای ایرانی

انواع خورشت ها در بین کدبانوهای ایرانی سِرو میشود که اولین و پرطرفدارترین آنها قورمه سبزی است به دلیل وجود سبزیجات معطر، لیمو امانی، لوبیا (قرمز و یا چیتی) و گوشت قرمز و همچنین طبخ آرام آن که با حرارت کم و زمان طولانی بپزد و به اصطلاح جا بیفتد.

از خورشت های دیگر میتوان خورشت قیمه که مهمترین قسمت خوردنی آن سیب زمینی خلالی است و خورشت فسنجان که هم با مرغ و هم با گوشت چرخ کرده (قلقلی) آماده میشود، اشاره کرد. مطمئناً انواع خورشت های ایرانی میتواند با آن رنگ و لعاب و بوی خوش عطرشان دل همه را با خود ببرند.

آبگوشت (دیزی) اصیل ترین غذاهای ایرانی

قدیمی ترین، لذیذترین و مقوی ترین غذاهای اصیل ایرانی به حساب می آید و همانطور که از نامش مشخص است، غذایی است آبکی که باید به همراه نان ترجیحاً سنگک و سبزی خوردن و دوغ و پیاز نوش جان کنید.

مشاهده محصولات مانیسا: ظرف آلومینیومی تک پرسی

طبخ آن آرام و طولانی به همراه گوشت و حبوبات و ادویه های خوشمزه و سیب زمینی است. پس اگر احیاناً دوست خارجی دارید میتوانید او را به رستوران های سنتی برده و این غذای خوشمزه و محبوب را برایش سفارش دهید.

انواع پلو که جزو خوشمزه ترین غذاها محسوب میشوند

وقتی حرف از انواع پلو میشود گزینه های زیادی به وسط می آید برای انتخاب مثل زرشک پلو با مرغ، باقالی پلو، لوبیا پلو و یا ته چین که به همراه برنج طبخ میشود و همه ی این گزینه ها طرفداران زیادی را به خود اختصاص میدهند. چرا؟

چون هر کدام ویژگی خاص خود را دارد مثلا زرشک پلو که اغلب با مرغ و ترکیب زرشک و زعفران و برنج سِرو میشود و دارای ظاهری زیبا و خوردنی است. باقالی پلو که جزو مجلسی ترین ذاهای ایرانی است و با ترکیب برنج و باقالی و زعفران و گوشت ماهیچه گوسفندی و یا مرغ سِرو میشود.

پیشنهاد مطالعه: لیست تولید کنندگان ظروف یکبار مصرف آلومینیومی در ایران

لوبیا پلو که غذایی رنگارنگ است چرا که از ترکیب لوبیای خرد شده با گوشت و پیاز و رب گوجه و ادویه های مختلف تهیه میشود و به همراه ته دیگ نان یا سیب زمینی و سالاد شیرازی و سبزی خوردن سِرو میشود.

ته چین نیز به دلیل استفاده از برنج در طبخ آن جزو پلوها میتواند قرار گیرد و بسیار خوشمزه بوده و ظاهری شیک و مجلسی نیز دارد.

خورشت ها، شناخته شده ترین غذاهای ایرانی
خورشت غذاهای ایرانی

دلمه ها، غذاهای ترکیبی خوشمزه

دلمه ها نیز تنوع زیادی دارند که معروف ترین آنها دلمه برگ مو، دلمه بادمجان و فلفل دلمه ای است. دلمه ها جزو غذاهای محلی استان های آذربایجان شرقی و غربی به حساب می آیند. مواد ترکیبی داخل آنها شامل پیاز، گوشت چرخ کرده، لپه، سبزی و … است.

کوفته تبریزی جزو غذاهای قدیمی تبریزی تبار

همانطور که از نامش پیداست، اصالتا غذای تبریزی است که امروزه در سرتاسر ایران سِرو میشود. ممکن است انواع کوفته در جاهای دیگر تهیه شود اما کوفته تبریزی محبوب ترین بین همه آنها است و از ترکیب موادی چون گوشت و لپه و سبزیجات و … تهیه میشود.

آش رشته، محبوب بین همه حتی گردشگران خارجی

آش های متنوع زیادی طبخ میشود اما معروف ترین آنها که حتی گردشگران خارجی با آن آشنایی دارند، آس رشته است. در هر ایامی مخصوصا در ایام ماه رمضان زیاد طبخ میشود چه برای خوردن چه برای نذری و تهیه آن با موادی مثل نخود و لوبیا، سبزی تازه و رشته آش میسر است.

از مهمترین قسمت های تهیه این غذا بخش تزئین آن است که با پیازداغ، سیرداغ، نعناداغ و کشک انجام میشود.

آش رشته، محبوب بین همه حتی گردشگران خارجی
آش رشته

در نهایت

غذاهای ایرانی بسیار زیاد هستند چرا که به هر گوشه از ایران سفر کنید با قومیت و فرهنگی و همچنین طبخ های متفاوت آشنا میشوید که هر کدام محبوبیت خاص خود را داشته و به دلیل طعم لذیذشان بین همه و حتی گردشگران خارجی محبوب هستند.

به نظر شما کدام غذا میتواند بهترین باشد؟ باعث خوشحالی است نظرتان را با ما و دیگر کاربران به اشتراک بگذارید.

گردآوری توسط: تولیدی ظروف یکبارمصرف مانیسا