Search
Close this search box.
بررسی سرطان زا بودن ظروف یکبار مصرف

بررسی سرطان‌ زا بودن ظروف یکبار مصرف

از قدیم الایام در روزهای محرم تمام کوچه و بازار پر می‌شد از دیگ‌ها و سفره‌های نذری، اما هنوز ظرف‌‌ها و سفره‌های پلاستیکی و یکبار مصرف جا باز نکرده بودند.

اما این روزها از هر کوچه، محل و مسجدی که بگذری، بوی غذای نذری به مشام می‌رسد و ظروف یک‌ بار مصرف نیز پای ثابت نذری‌ها هستند، از لیوان‌های چای و شیر داغ گرفته تا کاسه‌‌های آش، بشقاب‌ها، ظرف‌های مخصوص برنج و خورشت در این مراسم‌ها به وفور استفاده می‌شوند.

برای مثال قرار دادن نذری‌ها در ظروف یکبار مصرف که برای سلامتی مضر هستند و یا ریختن این ظروف بعد از خوردن نذری در خیابان و معابر توسط مردم، که باعث آلودگی‌های زیست محیطی می‌شوند.

در اینجا قصد داریم تا به بررسی سرطان زا بودن ظروف یکبار مصرف آلومینیومی و دیگر ظروف یکبار مصرف بپردازیم که آیا واقعا ظروف یکبار مصرف سرطان زا هستند؟ و اینکه چه راه‌حلی برای این مشکل وجود دارد؟

آیا حقیقت دارد که ظروف یکبار مصرف سرطان زا هستند؟

طبق آمار جهانی روزانه 3.5 میلیون تن زباله در سراسر دنیا تولید می‌شود که سهم ایران در این تولید به 40 هزار تن در روز می‌رسد؛ این میزان 1.15 درصد تولید زباله جهان است. همچنین بر اساس آمارهای ارائه شده هر فرد تهرانی به‌طور متوسط روزانه 3 پلاستیک وارد چرخه محیط زیست می‌کند.

ظروف یکبار مصرف خرید

درحالیکه با مصرف نکردن یک کیسه پلاستیکی در هفته، در هر خانواده‌ ایرانی می‌توان از مصرف حدود 816 میلیون کیسه پلاستیکی در سال جلوگیری کرد. طبق گفته اکثر متخصصین بهداشت، ایمنی غذا و خبرگزاری‌ها، مصرف ظروف یکبار مصرف با بروز سرطان‌های ریه، کبد و پروستات ارتباط مستقیم دارد.

استفاده از این ظروف سبب تاثیر مستقیم بر سیستم‌های عصبی، قلب و دستگاه گوارش و ایجاد عصبانیت و خستگی مفرط نیز می‌شود. همچنین از اثرات سوء این ظروف می‌توان به سقط جنین و تولد نوزادان ناقص در زنان باردار که مصرف کننده دائم مواد غذایی آغشته به دیوکسین هستند اشاره نمود.

مشاهده محصولات مانیسا: فویل آلومینیومی غذا

وقتی غذا داخل این ظروف ریخته می‌شود، بسیاری از مواد موجود در این ظروف به غذا منتقل شده و می‌تواند موجب آزاد شدن مواد آلی و ترکیبات شیمیایی موجود در دیواره ظروف و ورود آن‌ها به داخل مواد غذایی شود که مصرف آن‌ها برای سلامتی مضر است.

راه‌حل کاهش استفاده از ظروف یکبار مصرف

طبق آمارها و گزارش‌های ارائه شده از برخی خبرگزاری‌ها و همچنین مطالب مهم ذکر شده توسط متخصصین، در حال حاضر ایران یکی از 10 کشور اول دنیا در استفاده از ظروف یکبار مصرف است. به همین دلیل راه‌حل‌ها و نکات مهم و مناسبی را پیش روی همه قرار داده‌اند که مطمئنا با رعایت این نکات می‌توان هم به سلامتی خودمان و هم به حفظ محیط زیست کمک کنیم.

ظروف یکبار مصرف قیمت

نکات مهم در خصوص استفاده از ظروف یکبار مصرف

  1. اولین و مهمترین نکته‌ اینکه از ظروفی استفاده کنید، دارای پروانه ساخت معتبر از وزارت بهداشت (سازمان غذا و دارو) و مناسب‌ترین ظروف برای نگهداری مواد غذایی شامل: ظروف شیشه‌ای (پیرکس)، استیل، چینی سالم بدون ترک خوردگی و لب پریدگی، به جای ظروف یکبار مصرف می‌شود.
  2. تا حد امکان بهتر است از ظروف یک بار مصرف استفاده نشود؛ لذا، در صورت نیاز، از ظروف یکبار مصرف گیاهی استفاده کنید. زیرا این ظروف مزایای زیادی دارند؛ از جمله می‌توان به تجزیه‌پذیر بودن و سازگاری با محیط زیست، تولید شده از منابع اولیه تجدید پذیر و عدم وابستگی به مواد اولیه نفتی، بدون هیچ ‌گونه آثار تخریبی بر محیط زیست پس از تجزیه شدن در خاک و مصرف انرژی کمتر در فرآیند تولید اشاره نمود.
  3. ظروف یکبار مصرف بی‌ رنگ و شفاف فقط برای غذا و نوشیدنی‌های سرد مناسب هستند. ظروف یکبار مصرف سفید و فوم‌دار هم مناسب برای مواد غذایی سرد و گرم (با دمای پایین‌تر از 60 درجه) بوده و برای مواد غذایی داغ بهتر است از فویل‌های آلومینیومی استفاده شود.
  4. معمولا از لیوان‌‌های کاغذی (گیاهی) برای مایعات گرم استفاده می‌کنند! زیرا این ظروف به‌طور معمول از نشاسته ذرت، گندم و سیب زمینی تهیه شده و به همین دلیل مواد شیمیایی و سمی کمتری داشته و طی چندین ماه در خاک نیز تجزیه می‌شوند. هرگز از بطری‌‌های پلاستیکی استفاده شده آب معدنی برای تهیه یخ استفاده نکنید؛ زیرا باعث خروج مواد سرطان زای جداره بطری به درون آب می‌شود.

دیگر محصولات مانیسا: تولید ظرف تک پرس آلومینیومی

از ظروف یکبار مصرف استفاده کنید!!!

طبق گفته‌ها و بررسی‌های انجام شده در رابطه با سرطان زا بودن و استفاده از ظروف یکبار مصرف باید گفت: اگر متناسب با نیاز به کار روند، به‌طور قطع نمی‌توان ثابت کرد که ظروف پلیمری ضرر رسان هستند! بلکه بستگی به این دارد که چه مواد غذایی را در این ظروف استفاده کنیم.

برای مثال زمانی می‌توان از ظروف پلیمری استفاده کرد که دمای ماده غذایی مصرفی زیر 60 درجه سانتیگراد باشد؛ در نتیجه برای مصرف آب یاشربت هم می‌توان از این ظروف استفاده کرد.

تمام ظروف پلی استایرنی که مهر استاندارد و تاییدیه‌های سازمان غذا و دارو را دارند؛ سمی نبوده و مشکل بهداشتی ندارند، فقط در این میان هستند افرادی که این ظروف را در کارگاه‌های (زیر زمینی) که مجوزهای رسمی ندارند و با کیفیت پائین از مواد بازیافتی و ضایعات پلاستیکی آن هم با قیمت ارزان، تولید و به بازار عرضه می‌کنند.

این گونه ظروف فاقد ارم استاندارد از سازمان غذا و دارو بوده و برای سلامتی مضر هستند؛ به همین دلیل در این خصوص از طرف وزارت بهداشت به مردم تاکید می‌شود که در صورت مشاهده هر گونه خطری که سلامت آن‌ها را تهدید می‌کند، مشاهده استفاده از ظروف نامناسب در هر مکانی و هر گونه تخلف و یا دارا بودن هر نوع شکایتی می‌توانند با شماره 1490 تماس گرفته و اطلاع دهند تا رسیدگی شود.

گردآوری توسط: تولیدی ظروف یکبارمصرف مانیسا