بهترین غذاهای جنوب کشور

معرفی بهترین غذاهای جنوب کشور

همه ما می­دانیم که کشورمان ایران، علاوه بر چهرفصل بودن، دارای چهار بخش شمال، جنوب، شرق و غرب است. هرساله توریست و گردشگران زیادی از گوشه و کنار دنیا به این بخش­های ایران و شهرای مختلف سفر میکنند. برخی از این مناطق دارای آب و هوای لذت بخش و برخی دیگر از بناهای تاریخی برخوردارند. هر مسافری به هر دلیلی که پا به این مناطق میگذارد، از مهمترین قسمت سفر خود یعنی خوردن و چشیدن غذاهای متنوع نمی­تواند دست بکشد. در ادامه این مطلب قرار است شما را با خوردنی­های خوشمزه و متنوع جنوب کشور آشنا کنیم که مطالعه­ی آن خالی از لطف نیست.

خوشمزه­ترین غذاهای جنوبی که نمیتوان از چشیدن طعم آنها گذشت

بهترین فصل سفر به جنوب کشور، پاییز و زمستان است. چرا که جنوب ایران از آب و هوای گرم برخوردار بوده و به دریا نیز نزدیک است که می­تواند روزهای مفرح و دل­انگیزی را برای مسافران رقم بزند. غذاهای این بخش از ایران را نیز به دلیل نزدیک بودن به دریا، غذاهای دریایی مثل میگو، ماهی و خرچنگ و … تشکیل میدهد. در کل از تنوع غذایی بالا و همچنین ادویه­ های متنوع و خوشمزه برخوردارند. امروز در سایت ظروف یکبار مصرف مانیسا و در این مطلب راجع به بهترین غذاهای جنوب کشور صحبت خواهیم کرد.

آشنایی با انواع غذاهای جنوبی

۱- معروف­ترین غذای جنوبی

قلیه ماهی، جزو محبوب­ترین غذاها است و حتما نام آن را شنیده‌اید. نوعی خورشت جنوبی که از ماهی تهیه می‌شود و طرز پخت بدین گونه­ است که ابتدا پیاز را با کمی روغن تفت داده و سبزی قلیه شامل شنبلیله، گشنیز و جعفری را به آن اضافه می‌کنند. پس از کمی سرخ شدن، ماهی و ادویه‌جات را به مواد اضافه کرده و تفت می‌دهید تا مزه‌دار شوند. در آخر تمبرهندی و رب‌ انار را به خورشت اضافه کرده و اجازه‌ دهید تا غذا به خوبی جا بیفتد. برای پخت قلیه ماهی از انواع ماهی‌های بی‌استخوان دریای جنوب مانند ماهی شیر، میش ماهی، شوریده، هامور یا سنگسر استفاده میکنند.

۲- دو نوع غذای دریایی متفاوت با میگو و خرچنگ

دوپیازه میگو

دوپیازه میگو جزو ذاهای خوشمزه و سنتی جنوب کشور به ویژه استان هرمزگان است. این غذای خوش طعم را با میگوی تازه و پیاز طبخ میکنند. همچنین برای اینکه بوی بد میگو را از بین ببرند از ادویه­جات مخصوص مثل سس فلفل، تارتار، آب پیاز و لیمو، سرکه، سیر، زنجبیل، دارچین، نمک استفاده میکنند.

دو پیازه میگو دو نوع غذای دریایی متفاوت با میگو و خرچنگ
دو پیازه میگو

سینگو

دیگر غذای خوشمزه و سنتی جنوبی­ها، سینگو است که از خرچنگ تهیه می­شود. نحوه پخت آن به همراه ادویه­جات محلی و سرو برنج است. برای طبخ آن نیز ابتدا خرچنگ را با کمی آب و نمک می­پزند و سپس گوشت سفید آن را از بخش­های مختلف بدنش جدا میکنند.

۳- غذای ویژه و سنتی جنوبی­ها

ماهی صبور، غذایی است که بین جنوبی­ها محبوب است. طرز پخت آن سنتی است، بدین صورت که ماهی را روی آتش کباب و اغلب آن را با نان یا سبزی پلو تناول میکنند. برای بهتر شدن طعم این ماهی و نسوختن آن روی آتش، از موادی نظیر سبزی ماهی، تمبرهندی، رب، سیر و ادویه‌جات استفاده کرده و آنها را روی شکم آن می‌ریزند. معمولا این غذا را سرخ نمی­کنند و به صورت کبابی طبخ میشود. قیمت این غذا هم با در نظر گرفتن قیمت ظرف تک پرس آلومینیومی که به همراه غدا به مشتری داده میشود محاصبه میشود.

۴- غذاهای بومی و زودپز جنوبی

فلافل

فلافل، فست فودی که نه تنها در جنوب کشور بلکه رد همه جای ایران پرطرفدار و محبوب است. نخود جزو مواد اصلی آن است و خبری از گوشت در آن نیست. به همین دلیل می­تواند برای کسانی که تمایلی برای خوردن گوشت ندارند، غذایی مغذی و خوشمزه باشد. با اینکه این غذا بومی استان خوزستان است اما امروز در بیشتر شهرهای ایران سِرو می­شود. متشکل از موادی چون نخود، روغن، فلفل قرمز، تخم مرغ، جعفری، آرد لپه و … است.

سمبوسه

دیگر غذای محبوب خوزستانی که توانسته جای خود را در بین اکثر مردم ایران و شهرهای آن جا باز کند، سمبوسه است. به دلیل تندی بیش از حد آن است که خوزستانی­ها این غذا را فراوان دوست دارند. نحوه­ی درست کردن این غذا بدین گونه است که لای نان لواش را با موادی مثل گوشت، سبزیجات معطر، سیب زمینی، ادویه و … پر میکنند و به صورت سه گوش آن را پیچیده و به دست مردم میدهند.

اوپیوزی

اوپیوزی غذایی دزفولی است و در حقیقت همان اشکنه است. لذیذ بودن این غذا برمیگردد به زود آماده شدن آن برای زمان­هایی که وقت زیادی برای تهیه غذا نیست. برای درست کردن اشکنه­ی دزفولی از گردو، شکر، زردچوبه، رب انار، پیاز، تخم مرغ، نمک، فلفل، نان خشک استفاده میشود.

۵- این غذاها را میتوانید با برنج میل کنید

نافله

نافله، غذایی که از گوشت چرخ کرده تهیه می‌شود. مواد آن گوشت، آرد نخودچی، پیازرنده شده، نمک، فلفل و زردچوبه است. همه را با هم ترکیب کرده و با دست به صورت کوفته‌های کوچک در می­آوریم و در روغن سرخ می‌کنیم. در ظرفی دیگر پیاز را با نعنا خشک ساییده‌شده تفت میدهیم و مقداری آب، سرکه و شکر را به آن اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم کمی بجوشد. در انتها کوفته‌های سرخ شده را به آن اضافه می­کنیم. این غذا را به همراه برنج  در ظروف مختلف غذایی مانند ظرف آلومینیوم دو خانه و تکی نیز میتوان میل کرد.

 

معرفی غذا قیمه بوشهری
قیمه بوشهری

هواری

جزو غذای بومی هرمزگان است و ترکیبات آن ماهی و برنج است. برای پخت آن ابتدا پیاز و سیر را سرخ کرده و بعد سبزیجات خردشده مثل شنبلیله، گشنیز و شوید را به آن اضافه می‌کنید و خوب تفت می‌دهید. سپس گوجه‌فرنگی خرد شده را به مواد اضافه کنید و بعد از کمی نرم شدن، تکه‌های ماهی بدون استخوان را بر روی آن قرار دهید. زمانی که ماهی نیم‌پز شد، تمبرهندی را به آن اضافه کرده و ۲۰ دقیقه  زمان دهید تا بپزند. در انتها برنج خیس‌شده را به مواد اضافه کرده و اجازه دهید تا دم بکشد.

۶- یکی از انواع قیمه­ها

قیمه بوشهری

قیمه در ایران تنوع زیادی دارد. در هر شهری قیمه را به نوعی طبخ میکنند. به همین دلیل است که شاید لیست قیمه­های ایرانی به ۲۰ نوع میرسد. قیمه بوشهری نیز از جذاب­ترین غذاهای جنوبی به شمار میرود. مواد آن شامل گوشت له شده و کاملا پخته، سیب زمینی، زعفران، لپه، رب قرمز، پودر دارچین، پودر لیمو عمانی و زیره میشود. این غذا را با شکرپلو میل میکنند و تقریبا پلویی با طعم و رنگ شله­زرد است.

مطالعه مقاله رستوران های عجیب ایران و جهان از سایت مانیسا

در نهایت

باید بگوییم که غذاهای جنوبی و دریایی از تنوع خیلی زیادی برخوردارند. در اینجا ما برخی از مهمترین­ها را معرفی کردیم. این پیشنهاد را نیز برای شما داریم که اگر به جنوب و استان­های آن سفر کردید، حتما طعم این غذاها را بچشید و از خوردن غذاهای لذیذ و متنوع جنوبی لذت ببرید.