ماههای قمری، 12 ماهه هستند؛ محرم، صفر، ربیعالاول، ربیعالثانی (ربیعالاخر)، جمادیالاول، جمادیالثانی (جمادیالاخر)، رجب، شعبان، رمضان، شوال، ذیقعده و ذیحجه که استفاده از ظروف یکبار مصرف در ماه رمضان و ماههای حرام قمری که شامل: ماه محرم، ذیقعده و ذیحجه است، افزایش یافته و مردم برای نذری یا مهمانیهای حج و افطاری دادن از انواع این ظروف به وفور استفاده میکنند.
در این محتوا میخواهیم به نکاتی در رابطه با استفاده از این ظروف و علت افزایش استفاده در ماههای قمری نسبت به سایر ماهها بپردازیم.
سرفصل مطالب
Toggleبازار داغ استفاده از انواع ظروف یکبار مصرف در ماههای قمری
محرم یکی از ماههای قمری حرام که مردم در این ماه سعی میکنند از دعوا و نزاع و … دوری کنند. ماهی که افراد بسیاری با انجام رسوماتی نظیر: نذری دادن و کمک به نیازمندان مخصوصاً در شبهای تاسوعا و عاشورای حسینی، اَدای دِین کرده و با این کار به خواستههایی که از درگاه خداوند متعال طلب کردهاند، میرسند.
حال در زمانهای گذشته انجام این رسومات و نذری دادن به شیوه سنتی در بین مردم رواج داشته، بدین معنی که برای نذری و نوشیدنی از ظروفی مانند: مس، چینی و یا روی استفاده میکردند.
این ظروف انتخاب مناسبی برای نگهداری غذا، بدون اثرات زیست محیطی بوده است. اما با پیشرفت صنعت و تكنولوژی و تغییر شیوه زندگی مردم، ظروف یکبار مصرف به بازار آمد و جای دیگر ظروف را گرفت که استفاده مردم از این ظروف به جای ظروف دیگر رواج پیدا کرد.
مشاهده محصولات مانیسا: خرید ظرف یکبار مصرف آلومینیومی
استفاده از ظروف یکبار مصرف در ماه رمضان
رمضان نیز یکی از مناسبتهای مذهبی است و به عبارتی از بهترین ماهها در اسلام شناخته میشود که در سال یک بار به مدت یک ماه اتفاق میافتد.
از این ماه بهعنوان ماه میهمانی خدا نیز یاد میشود؛ ماه رمضان از دیرباز تا کنون جایگاه ویژهای در بین مردم داشته و از آئینهای خاصی در میان مسلمانان به ویژه ایرانیان برخوردار است.
از جمله این رسومات و آئینها میتوان به پخت نذری در طول این ماه عزیز به ویژه شبهای قدر، شب نشینی و میهمانی رفتن به مساجد و توزیع افطاری و نذری در بین مردم اشاره نمود.
مشاهده محصولات مانیسا: ظرف کبابی آلومینیومی یکبارمصرف
حال نکته مهم در رابطه با افزایش استفاده از این ظروف این است که ظروف یکبار مصرف بر روی سلامت انسانها اثرگذار بوده و ممکن است باعث ایجاد بیماریها و مشکلاتی در بین مردم شوند.
لذا بهتر است افراد در استفاده از این ظروف دقت کافی داشته باشند؛ این ظروف به سه صورت پلاستیکی، فومی و آلومینیومی و همچنین با پایه گیاهی تولید و عرضه میشوند که هر یک از این ظروف ویژگیهای خاص خود را دارند.
هر ساله با فرا رسیدن ماههای محرم و رمضان، نذریها در انواع ظروف یکبار مصرف و ظروف پلاستیکی در مساجد و هیئتهای مذهبی بین مردم توزیع میشود که شاید استفاده از این ظروف راحت باشد! اما استفاده از ظروف پلاستیکی و برخی از ظروف یکبار مصرف میتواند سرطان زا باشد.
پیشنهاد مطالعه: ممنوعیت استفاده از ظروف یکبار مصرف
همچنین برای محیط زیست خطر آفرین هستند؛ چرا که بعد از پخش نذری، برخی افراد این ظروف استفاده شده را در خیابان و معابر رها میکنند و حتی جویهای آب را میبینید که پر از لیوانهای یکبار مصرف شده، این موارد باعث تخریب محیط زیست و در نتیجه آسیب رساندن به انسانها و حتی حیوانات میشود.
حفظ سلامت و محیط زیست
یکی از مناسبترین راهکارها برای صدمه نزدن به سلامت انسانها و حفظ محیط زیست، تولید و جایگزین کردن ظروف گیاهی، کاغذی و دیگر ظروف به جای ظروف پلاستیکی، البته به شرط رعایت استانداردهای وزارت بهداشت در تولید این نوع ظروف است.
قدم بعدی جلوگیری از ریخته شدن پسماندهای ظروف پلاستیکی و یکبار مصرف در سطح شهر بوده که مطمئناً انباشته شدن این زبالهها در شهر زیبا نیست.
به همین دلیل چند سالی میشود که فعالان محیط زیست تلاش میکنند تا با بانیان هیئتها و نذریها صحبت کرده و آنها را نسبت به این حجم تولید زباله آگاه کرده و از سوی دیگر سعی بر فرهنگ سازی جمع آوری زبالهها از سطح شهر را دارند.
بدین صورت که مردم میتوانند با پاکسازی محلات و بخصوص محدودههای بازار، جهت استقبال از محرم و برگزاری هر چه باشکوهتر عزاداریها و توزیع کیسههای تجزیهپذیر در ایستگاههای صلواتی برای جمع آوری پسماندها، قدمی برای سلامت خود و محیط زیست بردارند؛ با این کار هوای پاکبانان شهر را نیز میتوانیم داشته باشیم و به زیباتر نمودن شهرمان کمک کنیم.
نکته مهم راجع به استفاده از ظروف یکبار مصرف
درست است که استفاده از ظروف یکبار مصرف راحت است و هزینه کمتری دارد، اما این را هم بهتر است یاد بگیریم و بخاطر بسپاریم که آسایش و سلامتی امروز را به قیمت تباهی و آسیب رساندن به کره زمین نباید به دست آوریم. محرم، رمضان و … جزو ماههای خودسازی و تغییر خصیصههای اخلاقی است.
در کنار این موارد میتوانند ماههای ترویج فرهنگهای انسانی نیز باشند؛ بدین صورت که میتوانیم با بهرهگیری از آموزهها و ایجاد فرصتی در جهت تغییر در برخی فرهنگهای نادرست، جهان بهتری برای نسلهای آینده فراهم کنیم.
گردآوری توسط: تولید کننده ظروف یکبار مصرف مانیسا